Målrik cupomgång för lagen i Superettan

Sex lag från Superettan deltog under söndagen i Svenska Cupen. Det var flera målrika tillställningar där Trelleborgs FF kryss mot IK Sirius och Örgryte IS vinst mot Örebro står ut.

I och med BPs förlust hemma mot Djurgården är möjligheten att avancera från gruppspelet borta. Trots en tapper insats var gästerna numret större. Matchen slutade 0-3.

Parallellt i samma grupp spelade Halmstads BK och IK Brage. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men efter ett sent mål av Douglas Karlberg stod laget från Borlänge som segrare efter 90 minuter. Seger gör så att Brage tar sig upp på en andraplats. För att Dalmasarna ska avancera från gruppen krävs en vinst i sista omgången mot BP, HBK måste besegra Djurgården, samt att målskillnaden måste hämtas igen.

Trelleborgs FF stod för en riktig kämparinsats när man vid två tillfällen hämtade igen underläge på bortaplan mot IK Sirius. Mohammed Saedi, med förflutet i Sirius, stod för ett av målen. Slutresultatet 2-2 betyder däremot att chansen för avancemang är borta för det sydskånska laget.

På ett soligt Behrn Arena tog Örebro SK emot Örgryte IS där göteborgarna var de som drog det längsta strået. Gästerna tog ledningen tidigt i första halvlek genom Olle Johansson. Hemmalaget lyckades kvittera i den 40:e minuten efter ett mål av Victor Sylvestre Mpindi Ekanioch. Strax därefter var de nära på att ta ledningen men en svettig räddning av Robin Wallinder gjorde att lagen gick till pausvilan med oavgjort. I början av andra halvlek tog ÖIS ledningen igen efter ett nickmål av Arvid Brorsson, som har förflutet i just Örebro. Lukas Browning Lagerfeldt punkterade matchen på tilläggstid. Slutresultatet 1-3 till gästerna gör att Örgryte klättrar upp till en andraplats bakom AIK i Grupp B.