Mållöst toppmöte inför storpublik i Jönköping

Jönköpings Södra och Mjällby AIF delar på poängen på Stadsparksvallen. Samtidigt under tisdagskvällen vann GAIS med 1–0 borta mot Norrby IF.

Tabelltvåan Jönköpings Södra mötte serieledande Mjällby AIF i ett spännande toppmöte när omgång 26 avslutades under tisdagen.

Gästande Mjällby hade de flesta farliga målchanserna i matchen och hemmalagets burväktare Frank Pettersson fick visa sig på styva linan flera gånger om.

J-Södra spelade upp sig i den andra halvleken men de båda topplagen höll nollan mot varandra inför säsongsbästanoteringen 5 317 åskådare på Stadsparksvallen.

Kvällens enda mål föll i Borås, där GAIS vann med 1–0 borta mot Norrby IF. August Wängberg hade marginalerna på sin sida då hans volleyskott i den 18:e spelminuten tog på en hemmaförsvarare och gick in i mål vid den närmsta stolpen.

Hemmalagets målvakt Mergim Krasniqi kunde inget göra vid 1–0-målet, men fick visa upp sin skicklighet i den andra halvleken då han i slutminuterna räddade en straffspark från Paulo Marcelo i bortalaget.

GAIS brasseanfallare grämde sig där och då, men kunde i slutändan fira tre tunga poäng i kampen om att hänga kvar i Superettan – Grönsvart går upp på säker mark i tabellebn efter kvällens seger.