Mållös premiär mellan AFC och Brage

AFC Eskilstuna och IK Brage spelade 0-0 mot varandra i premiären av Superettan 2018. Båda lagen hade ett par farliga nickar, men båda målvakterna lämnade planen med nollan intakt.

AFC Eskilstuna och IK Brage är nykomlingar 2018, fast från olika håll. AFC åkte ur Allsvenskan ifjol medan Brage tog steget upp från division 1. När lagen möttes i premiären av Superettan kunde dock inget skilja dem åt och matchen slutade oavgjort.

AFC hade de flesta chanserna i matchen, men gästande Brage stack upp med ett gäng fasta situationer. Efter en hörna i den 31:a minuten var det ytterst nära att bollen slank in över hemmalagets mållinje, men en AFC-back hann rensa med skallen.

Nyförvärvet Ousmane Camara låg bakom det mesta som AFC hade i anfallsväg idag och den kvicke yttern bröt in i offensivt straffområde flera gånger, dock utan att hitta nätet med något av sina avslut.

Matchens kanske bästa skottläge fick inhopparen Michel Termanini med kvarten kvar att spela, men trots en öppnande framspelning av Camara hann Pontus Hindrikes i Brage-försvaret fram och täcka mittfältarens avslut till hörna.

Innan dess hade Wellyson tvingat fram en rensning på mållinjen av en Brage-försvarare då hans nick var på väg att segla in under ribban, och när Ibrahim Blati Toure tryckte till med skallen på bortre stolpen i slutminuterna gick avslutet rakt på aktive Peter Rosendal i borta-kassen.

Brage fick matchens sista målchans på hörna i den 90:e minuten då mittbacken Ma Liljestrand hittade en fri yta vid bortre stolpen, men nyförvärvets nick tog i stolpen och studsade ut.