Nyheter

Chevron
Mållös kväll i Superettan

Mållös kväll i Superettan

Varken derbyt i Göteborg eller toppmötet på Påskbergsvallen bjöd på några mål. En viktig poäng för GAIS, två tappade för toppjagande ÖIS och fortsatt delad serieledning mellan Varbergs BoIS och Jönköpings Södra.

Det var upplagt för fotbollsfest i Västsverige under kvällen. På Gamla Ullevi i Göteborg väntade klassikermöte mellan GAIS och Örgryte IS och på Påskbergsvallen gästade J-Södra Varbergs BoIS. Ettan mot tvåan inför den här omgången.

För den som hade hoppats på målrika möten blev det dock det omvända. Båda matcherna slutade 0-0 och tabellmässigt är det nog GAIS som är mest nöjda med det.

Det var det sjunde av de nio senaste mötena Göteborgslagen emellan som slutar oavgjort. Poängen gör att GAIS just nu har två poäng ner till kvalplats, men lagen under har en match mindre spelad. För Örgryte, som jagar topplagen, är en poäng en besvikelse. Inför de avslutande fem omgångarna har de rödblå just nu fem poäng upp till allsvensk kvalplats.

Inför omgången stod både Varbergs BoIS och J-Södra på 46 poäng och delade serieledningen. Vars en poäng och chansen öppnar upp sig för Mjällby att gå förbi och IK Brage att komma upp på samma poängantal senare i veckan. 

FOTO: Bildbyrån