Nyheter

Chevron
Malkolm Nilsson Säfqvist är Månadens spelare i augusti

Malkolm Nilsson Säfqvist är Månadens spelare i augusti

Halmstad BK:s Malkolm Nilsson Säfqvist har utsetts till Månadens spelare i Superettan i augusti månad.

Augusti har tillhört Malkolm Nilsson Säfqvist. Målvakten var rena rama väggen när hans HBK tog tolv poäng under månaden och bland annat besegrade andra topplag som GIF Sundsvall och Degerfors IF. Faktum är att Malmkolm Nilsson Säfqvist höll nollan i fem matcher och att Halmstad endast släppte in ett enda mål under månaden. Nilsson Säfqvist som nu har tio hållna nollor på hela säsongen är den förste målvakten någonsin att utses till Månadens spelare.

Motivering Malkolm Nilsson Säfqvist:

”Malkolm Nilsson Säfqvist släppte bara ett mål under augusti månad och är tillsammans med backlinjen i HBK nästan ensamt bidragande till att laget faktiskt ligger på en andraplats, trots tre kryss under månaden och bara 6 gjorda mål. Storspelade mot Degerfors”.

Förutom utmärkelsen så får Malkolm Nilsson Säfqvist också 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri verksamhet i Halmstads BK.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Juli: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Augusti: Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK

Nyheter