Nyheter

Chevron
”Målet är fortfarande att klara kontraktet”

”Målet är fortfarande att klara kontraktet”

Varbergs BoIS har öppnat Superettan tvärtemot vad alla experter sa innan säsongen. Efter sex matcher och lika många segrar ligger laget sju poäng före tvåan i tabellen. I april belönades lagets målskytt Astrit Seljmani med utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.
– Vi har fått en kanonstart men vi slåss fortfarande för att säkra kontraktet, säger en glad Astrit Seljmani.

Varbergs BoIS hade ett tufft fjolår och klarade sig kvar i Superettan först med andan i halsen efter ett nervöst kval mot Oskarshamns AIK. Inför säsongen 2019 tippade de flesta Varberg i botten av tabellen, men istället har klubben, minst sagt, överraskat, och vunnit samtliga sina sex inledande matcher i ligan. Klubben toppar nu Superettan i överlägsen stil.

– Det är sex raka matcher där vi stundtals också dominerat matcherna. De senaste matcherna har vi blivit tillbakapressade, men det har varit på bortaplan mot förmodade topplag, och vi har vunnit ändå. Fyra av de sex segrarna är på bortaplan, och det är en styrka, säger Astrit Seljmani och fortsätter.

– Det är inte bara att vi har haft flyt utan vi spelar fin fotboll också, och vi visar det. Vi gör många mål och släpper in få mål, och jag tycker faktiskt vi kan göra det ännu bättre offensivt.

Drömmer ni om Allsvenskan nu?

– Nej, vi ska ta de poäng som krävs för att stanna kvar i Superettan. Vi säkrar kontraktet först.

Astrit Seljmani toppar skytteligan i Superettan med sina sex mål och belönades med det med utmärkelsen Månadens spelare i Superettan – den första någonsin att vinna priset i ligan.

– Det är en stor ära att få det här priset. Det har gått väldigt bra för mig och hela laget och det är det här priset ett bevis på. Det är skönt att vara historisk som den förste vinnaren.

Det är samtliga klubbars lagkaptener och utvalda sportjournalister som utsett dig till vinnare.

– Det gör det bara ännu större att det är spelare som har mött mig och har koll som också har utsett mig som vinnare. Man får betalt för det man har presterat.

Vad tycker du själv om din säsongsöppning?

– Det har känts bra. Laget vet vad de får ut av mig – 100% jobb både offensivt och defensivt. Allt känns bra. Det är bara att fortsätta så här, bara att gasa.

Vad är det som hänt i klubben jämfört med förra året när ni nästan åkte ut?

– Förra året hade vi ett helt nytt lag. Jocke Persson tog in en helt ny trupp. I år fick vi behålla alla viktiga spelare och sedan värvade vi underifrån. Det finns kvalitet i Division 1 och i år hittade vi rätt. Förra året kunde man inte förvänta sig något, men i år har vi visat vad vi kan.

Någon speciell i laget som du vill lyfta fram?

– Jag vill egentligen framhäva hela laget men Robin Book har varit enastående. Nahom Girmai och Jesper Modig också. Jesper skadade sig tyvärr, men han har varit viktigt i försvaret. De andra som har kommit in har dock gjort det bra. Det visar att vi har en stor trupp. Alla kan komma in och göra skillnad.

IMG_6063

Som en del av utmärkelsen så får du 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben.

– Ja, jag väljer att ge pengarna till Öppen träning. Varbergs BoIS driver Öppen träning för att främja spontanidrotten i staden och för den allmänna hälsan. Öppen träning handlar om att vem som helst får komma hit och spela fotboll efter skoltid. Fotboll är inget du måste göra i ett lag utan att det går att spela efter skolan bara för att det är kul, och det tycker jag det är kul att bidra till.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).