Nyheter

Chevron
Magnus Powell ny manager i Östersunds FK

Magnus Powell ny manager i Östersunds FK

Östersunds FK ramlade ur Allsvenskan och spelar i Superettan 2022. Tidigare i vinter gick man skilda vägar med Per Joar Hansen och nu har man hittat norrmannens ersättare.

Magnus Powell har spelarerfarenhet från spel i bland annat Örebro SK och Helsingborgs IF. Efter spelarkarriären gav han sig in i tränarvärlden och han har främst haft uppdrag i Norge. Det senaste jobbet Powell hade var på Färöarna där han var manager för 07 Vestur. Nu tar han alltså över Östersunds FK i Superettan. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot att inleda arbetet med Östersunds FK. Det är en klubb som har en framgångsrik historia, trots att klubben bildades för enbart 25 år sedan. Jag kommer omgående starta arbetet med att lägga en grund för säsongen där vi ska jobba mot nya framgångar, säger Magnus Powell till klubbens hemsida.

Stefan Lundin, fotbollschef i ÖFK, är glad att kunna presentera klubbens nya manager.

– Vi är väldigt nöjda över att presentera Magnus Powell som kommer leda laget och staben framöver. I Magnus får vi en tydlig ledare med stor erfarenhet av elitfotboll, både som spelare och tränare. Han kommer tillföra positiv energi, en spelstil som vi tror på och nyttiga erfarenheter som kommer väl till hands i hans nya roll hos oss. Ett viktigt steg i vår nystart är nu taget för att arbeta oss tillbaka över tid. I och med att Magnus kommer till oss så kommer även min egna roll att bli lättare att hantera då vi kommer jobba tillsammans i vissa delar, säger han till klubbens hemsida.

Förutom att Powell tar över som manager så återvänder Amir Azrafshan till klubben som han lämnade under 2021. Azrafshan kommer ingå i Powelss tränarstab, men fotbollschef Lundin säger att det inte är spikat exakt hur rollfördelningen kommer se ut framöver.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter