Nyheter

Chevron
Magnus Powell är Månadens Tränare: ”Jätteroligt”

Magnus Powell är Månadens Tränare: ”Jätteroligt”

Östersunds FK:s tränare Magnus Powell vann Månadens Tränare i april i Superettan efter att laget haft en obesegrad start på säsongen.
– Kontinuitet är en stor del i det hela, säger Powell, som är inne på sitt andra år i klubben.

Motivering: Ett sammansvetsat Östersunds FK har inlett säsongen med resultat som tyder på att det inte kommer bli någon bottenstrid för laget i år. ÖFK är obesegrade efter en aprilmånad som avslutades med en 1–0-seger borta mot Östers IF, trots en man mindre i över en halvlek.

– Det är jätteroligt att vinna utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att vi gör viktiga saker. Jag var nominerad tidigare förra hösten, vi har fortsatt vår goda trend i år. Vi har haft fortsatt utveckling med en väldigt fin trupp nu och ett tränarteam som jobbar stenhårt, säger Powell.

ÖFK avslutade 2022 med fyra raka matcher utan förlust i Superettan innan man gick segrande ur kvalet mot Falkenbergs FF. 

– Vi har byggt vidare på avslutningen ifjol, vi har många matcher nu utan att förlora. Vi lever kvar i den bubblan och vill bygga vidare med kontinuitet. Men det är kul att få en bra start på året, för publiken och för staden. Det är det som har varit roligast. Toppen var kanske Öster borta, där vi spelade 60 minuter med en man mindre och till och med lyckades vinna. Det gav en otrolig känsla för truppen, säger Powell om säsongsinledningen.

Magnus Powell var nominerad i april tillsammans med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg och Östers IF:s Srdjan Tufegdzic. 

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter