Lundberg tvåmålsskytt i klar HIF-seger

Viktor Lundberg gjorde två av målen när Helsingborgs IF vann hemmapremiären mot ett decimerat Örgryte IS med klara 4–1.

Nyförvärven Viktor Lundberg och Wilhelm Loeper blev matchvinnare för Helsingborgs IF när man gästades av Örgryte IS i den sista matchen i omgång 2. Lundberg gav hemmalaget ledningen på Olympia när han nickade in Loepers högerinlägg tidigt i matchen. I den andra halvleken styrdes sedan ett nytt inlägg av Leoper i eget mål av en ÖIS-försvare fram till 2–0 för HIF.

Daniel Paulson reducerade för gästerna i den 70:e minuten, men några minuter senare fick Örgryte-kaptenen lämna planen efter att ha åkt på sitt andra gula kort. Kort därefter skickade Lundberg in 3–1 i nättaket från snäv vinkel, och när Brandur Hendriksson sköt in 4–1 på volley i slutminuterna var HIF:s första trepoängare säkrad.