Nyheter

Chevron
Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

För tre år sedan spelade Boris Lumbana i Degerfors IF. Efter medverkan i Melodifestivalen såg det senare ut som att han skulle bli kvar i musiken – tills han fann en öppning hos GAIS.
– Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till GP.

Egentligen hade Boris Lumbana avslutat sin aktiva karriär och höll i gång med TV-laget för skojs skull. Fokus låg i stället på musikkarriären, något som dittills bland annat hade resulterat i medverkan i Melodifestivalen. 

För en månad sedan provspelade Lumbana med GAIS. Nu kan den förre Degerfors-spelaren vara aktuell för en startplats mot Halmstads BK. 

– Magiskt! Hela den här resan är helt underbar. Jag bara ryser när jag står här och pratar om det. Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till Göteborgs-Posten

Sedan ankomsten till GAIS har Lumbana fått nöja sig med tre inhopp, men ser nu alltså ut att bilda ett grönsvart mittfält tillsammans med Netinho och Marcus Bergholtz. 

Boris Lumbana berättar dock för GP att han redan efter den första provträningen var redo att åka hem. 

– Den var inte nice! Det var nästan så att jag packade ihop mina skor och sa: ”Jag åker härifrån. Ni behöver inte säga något, jag åker. Jag är klar …”. Det är en bra nivå här och så kommer man hit och hamnar i chocken. ”Just det, SÅ bra var det”. Men sedan har det rullat på, jag har nött och kämpat. Någonstans sitter det i. Jag är tacksam mot hela ledarstaben och klubben som tog in mig så varm. Det har gjort det lättare. Men aldrig på en miljon år att jag kunde förvänta mig att det skulle bli såhär, säger Lumbana. 

Läs hela intervjun med Boris Lumbana inför GAIS hemmamöte med Halmstads BK på gp.se.

Foto: Bildbyrån

Nyheter