Ludwigsons mål gav ÖIS segern i derbyt

Det såg länge ut att sluta mållöst i ett chansfattigt derby på Gamla Ullevi. Men till sist spräckte ÖIS nollan och vann sitt första Originalderby sedan 2006.

Det blev ett hackigt första Göteborgsderby för säsongen. Supportrarnas tio minuter tysta protest avslutades med jubel och konfettiregn från läktarplats. Örgrytes Gustav Ludwigson skapade den bästa chansen i halvlek nummer ett, men Marko Johansson kunde styra undan anfallarens avslut.

GAIS bästa möjlighet innan paus tillföll Netinho, men avslutet oroade inte Fredrik Andersson i ÖIS-målet.

I den andra halvleken hade lagen fortsatt svårt att skapa chanser, men med åtta minuter kvar vaknade matchen plötsligt till. En fin djupledsboll nådde fötterna på Ludwigson som löpte ifrån försvararna och placerade in sitt sjunde mål för säsongen. 1-0 till ÖIS och det tände de rödblå. Strax efter fick målskytten en ny chans, men den gången räddade Johansson.

Några fler stora möjligheter skapades inte och Örgryte IS 1-0–seger innebär att man för första gången sedan 2006 besegrat GAIS.