Nyheter

Chevron
Lucas Hedlund vinner Månadens Spelare: ”Otroligt roligt”

Lucas Hedlund vinner Månadens Spelare: ”Otroligt roligt”

Lucas Hedlund kom in i ett sensationellt målstim för Utsiktens BK i maj och vinner Månadens Spelare i Superettan.
– Det är otroligt roligt. Man tänker inte på utmärkelser när man spelar men det är ett bevis på att man gör något bra, säger Hedlund.

Motivering: Utsiktens BK har seglat upp i tabelltopp, mycket tack vare Lucas Hedlunds kyla framför mål. Anfallaren nätade i fem matcher i rad i maj, och de flesta av målen var direkt avgörande för slutresultatet.

Utsiktens BK tar hem dubbeln i maj: Lucas Hedlund utses till Månadens Spelare och Bosko Orovic tar hem Månadens Tränare. Laget har gått som tåget under den senaste tiden och 24-årige Hedlund är glad över formen som gett honom utmärkelsen.

– Det går bra för både laget och för mig själv, så det är ett bevis på att vi har en stark trupp som jobbar hårt och sliter för varandra. Många av målen är det olika spelare som ligger bakom och hela laget fungerar med vårt presspel, säger Hedlund om Utsiktens form.

– Det hör inte till vanligheterna att man gör mål varje match, men när man väl hamnar i ett stim så känns det som att det rullar på. Det är fantastiskt roligt att spela fotboll när man kommer in i det.

Lucas Hedlund var nominerad i maj tillsammans med Jönköpings Södras Pashang Abdulla och Östers IF:s Adam Bergmark Wiberg.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

 

Nyheter