Nyheter

Chevron
Ljung tillbaka i Halmstads BK

Ljung tillbaka i Halmstads BK

Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.

Redan 2010 debuterade Viktor Ljung för HBK i Allsvenskan. Han gjorde sammanlagt 60 allsvenska matcher för klubben innan han lämnade för Helsingborgs IF efter att HBK ramlat ner i Superettan efter säsongen 2015.

I sin allsvenska debutmatch för HIF åkte han på en allvarlig knäskada och karriären fick en helt annan riktning. Skadeproblemen förföljde Ljung under två års tid. Han gjorde ett par matcher för HIF i Superettan 2017, men lämnade sedan för IFK Värnamo.

Under den gångna säsongen har han gjort 13 matcher och ett mål för IFK Värnamo i division 1 Södra.

Magnus Haglund, Halmstads BK:s manager, är glad för .sitt senaste nyförvärv

– Det är en riktig HBK:are som vänder hemåt. En välskolad backlinjespelare som är gångbar på samtliga fyra positioner i vår backlinje. Viktor kommer från en mycket stark säsong i Värnamo där han har fått vara frisk och visat vilken duktig spelare han är. Jag ser fram emot att få jobba med och utveckla Viktor ytterligare, säger Haglund till klubbens hemsida.

Viktor Ljung ser framemot att komma igång igen och målet inför säsongen 2020 är tydligt.

– Det ska bli väldigt kul att spela inför fansen igen och jag ska verkligen ge allt för att vi ska nå målet att gå upp i Allsvenskan så småningom. Jag hoppas vi kan locka tillbaka flera Halmstadbor till Örjans vall. Vi hade ett jäkligt bra år 2014 då vi spelade bra och lockade en del folk. Vi vill tillbaka till det, säger Ljung till hbk.se

FOTO: Bildbyrån

Nyheter