Nyheter

Chevron
Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad.
– Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Motivering: Han vann månadens spelare i augusti och har fortsatt på den inslagna vägen även i september. Med tre mål på fyra matcher har Linus Hallenius hjälpt GIF Sundsvall till en topplacering inför slutspurten.

GIF Sundsvalls september-månad inleddes med en förlust, men när man gick mot ett kryss i den efterföljande matchen borta mot Vasalunds IF klev Linus Hallenius fram med ett avgörande 2–1-mål i den sista sekunden. Efter det följde ytterligare tre vinster i september.

– Det var otroligt. Fotboll, på det sättet… det är små marginaler. Det var mot Vasalund det startade för oss. Vi var bra i första halvlek, dåliga i andra och det var nära att vi åkte hem med noll poäng. Istället tar vi en trea med sista sparken i matchen, sedan har vi gått som tåget efter det. Det är helt klart ett ögonblick som kan ses som ett vägskäl, säger Hallenius om segermålet mot Vasalund.

Hallenius form under september har hjälpt Giffarna till en andraplats i tabellen inför slutspurten.

– Vi vill vara med och slåss om platserna upp till Allsvenskan. Nu har vi get oss ett fint utgångsläge. Det gäller att jobba på som vi har gjort match för match.

Linus Hallenius var nominerad tillsammans med Ajdin Zeljkovic i Örgryte IS och Nicolas Mortensen i Östers IF.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens spelare utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Juryn
Camilla Enström (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Emelie Ölander (discovery+), Petra Thoren (Sportbladet), Anel Avdic (Expressen), Jens Werner (Sörmlands Media), Mathias Lühr (FotbollDirekt), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Mikael Widerberg (TT), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Andreas Lidén (Sundsvalls Tidning), Linus Petersson (GP), Hector Junelind (GT), Christian Ahlin (Värnamo Nyheter), Raul Valencia Lopez (Unibet), Victor Laag (Smålandsposten), Johan Orrenius (Offside), Jonas Hansson (Fotboll Skåne), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Göran Bolin (Sportbladet), Ludwig Billengren (Hallands-Nyheter), Thomas Hasselgren (SEF), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Linus Sunnervik (Svenska Fans/FanTV)

Nyheter