Lindbergs dubbel vände till seger för AFC

Oskar Lindbergs två mål i den andra halvleken såg till att AFC Eskilstuna vände 1–0-underläge till 2–1-seger i Landskrona.

Landskrona BoIS – AFC Eskilstuna: 1–2
Hemmastarka BoIS tog ledningen på Landskrona IP när Gustav Bruzelius skarvade in 1–0 vid främre stolpen efter en hörna. Det var Bruzelus första mål i Superettan, och efter pausvilan skulle en annan spelare göra sitt första och andra mål på den här nivån. Oskar Lindberg vände nämligen matchen för AFC då han först rullade in kvitteringen i den 54:e minuten och en kvart senare placerade in 2–1 lågt efter att ha snappat upp en lös boll i offensivt straffområde.

Skövde AIK – Örgryte IS: 2–0
Jumbon Skövde hade sju poäng upp till laget på näst sista plats i tabellen på lördagsmorgonen. När eftermiddagens alla matcher spelats klart så kan SAIK konstatera att avståndet till nu 15:e placerade ÖIS bara är fyra poäng. Ett patenterat långt inkast från hemmalaget bäddade för att Isak Vidjeskog skulle kunna nicka in 1–0 redan i den andra spelminuten. SAIK slog till tidigt även i inledningen av den andra halvleken, då genom Hugo Engström som nätade på en retur.

Gefle IF – Östersunds FK: 2–2
Gästande Östersund gick upp i en 2–0-ledning på Gavlevallen efter två skickliga nickmål: först från Malcolm Stolt i den 24:e minuten och sedan via Myroslav Mazurs panna i den 50:e. Men Gefle kämpade sig tillbaka och skull få med sig en poäng från matchen. Oscar Lundin placerade in 2–1 i vänstra krysset, och i slutminuterna kunde Antonio Yakob peta in kvitteringen i fritt läge.

GIF Sundsvall – Örebro SK: 2–2
Det svängde ordentligt när GIF Sundsvall gästades av Örebro SK på NP3 Arena. Gästerna tog ledningen då Adam Bark rundade målvakten och lade in 1–0 i den 32:a minuten. Hemmalaget vände sedan efter pausvilan tack vare ett nickmål av Paya Pichkah och ett vänsterskott av Erik Andersson. På stopptid skulle dock Jake Larsson få sista ordet i matchen då han kyligt lade in 2–2 i målområdet.