Nyheter

Chevron
Lennartsson vet vad som väntar i kvalet

Lennartsson vet vad som väntar i kvalet

I helgen avgörs den första matchen i kvalet till Allsvenskan när Helsingborgs IF tar emot Halmstads BK i en repris från kvalmötena 2016.

Det har blivit dags att fastställa vilka som spelar i Allsvenskan och vilka som spelar i Superettan 2022. Superettans tabelltrea ställs mot Allsvenskans 14:e-placerade Halmstads BK i ett spännande dubbelmöte.

– Jag har sett Halmstads fyra senaste hemmamatcher och har väldigt bra koll på dem. Vi har mött dem med A-laget (i en träningsmatch) och tre gånger med U21 i år. Det lär inte bli en match som avgörs av taktiska finesser, säger Jörgen Lennartsson till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg ställs mot ett defensivt stabilt Halmstads BK som släppt in näst minst antal mål i Allsvenskan. Samtidigt har man haft svårt att få in bollen i offensiv riktning.

– De är defensivt stabila, välorganiserade och har en väldigt bra kapten i ”Ante” Johansson som styr skeppet. Sen har de två skickliga centrala mittfältare. De har skapat ganska många chanser, men haft förfärligt svårt att göra mål. Det är därför de hamnat i den här situation, säger Lennartsson.

HIF-tränaren ser motståndarna som favoriter och ser verkligen framemot dubbelmötet.

– Det är den roligaste veckan i år. Vi är stora underdogs och kan slå ur underläge. Det känns otroligt inspirerande, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det första mötet mellan lagen spelas på Olympia i Helsingborg den 11 december klockan 15.00. Returen spelas på Örjans Vall i Halmstad på tisdag och sparkar igång  19.00.