Landskrona BoIS besegrade Halmstads BK

Landskrona BoIS lyckades vända och vinna hemmamötet med serieledande Halmstads BK genom två mål i den andra halvleken.

Landskrona BoIS – Halmstads BK: 2–1
Serieledaren Halmstads BK inledde bortamötet med Landskrona BoIS bäst och Philemon Ofosu-Ayeh gav laget ledningen i den 24:e minuten. Hemmalaget skulle dock ta sig tillbaka i matchen, men det dröjde 20 minuter in i den andra halvleken tills dess att målet kom. Ousmane Diawara stod för kvitteringen. Med dryga tio minuter kvar att spela fullbordades vändningen genom Filip Ottosson. Hans 2–1-mål fastställde också slutresultatet, och därmed missade HBK chansen att dra ifrån i toppen.

Örebro SK – Trelleborgs FF: 2–2
På Behrn Arena tog Örebro SK under tisdagen emot Trelleborgs FF. Två lag från mittenregionen av tabellen. Erik Björndahl inledde målskyttet för hemmalaget redan efter sju minuters spel. Men gästerna kunde kvittera i mitten av den första halvleken genom Nicolas Mortensen. Trelleborg skulle också lyckas vända på matchen, då Henry Offia satte dit 1–2 i inledningen av den andra halvleken. Men det allra sista ordet fick ÖSK som via Victor Ekani, redan i matchens 58:e minut, ordnade 2–2.