Ladans straff gav Degerfors tre poäng

Det så länge ut att bli mållöst mellan Degerfors IF och IK Brage, innan hemmalaget tilldelades en straff under övertiden. Nikola Ladan var iskall från straffpunkten och sköt samtliga tre poäng till Degerfors.

Degerfors och Brage kom till matchen med liknande säsongsstarter i ryggen. Båda lagen inledde förtroendeingivande med flera segrar, men kom från tyngre resultat i den femte omgången.

Hemmalaget Degerfors åkte på sin andra raka förlust när man föll mot Mjällby med 0-1 på bortaplan, medan Brage tappade 1-0 till förlust med 1-2 i den tidiga seriefinalen mot Varberg.

Kanske var det därför två lag som valde att hålla i handbromsen under de inledande 45 minuterna. Den första halvleken blev således tämligen chansfattig.

Det kändes som att tränarna i de båda lagen ville se mer från sina respektive mannar efter paus, och det fick de med eftertryck.

Degerfors rusade ut ur startblocken i den andra halvleken och skapade två riktigt bra lägen. Uppoffrande försvarsspel kombinerat med fint målvaktsspel av gästernas Peter Rosendahl gjorde dock att Brage kunde bibehålla likaläget.

Gästerna ville dock inte vara sämre utan replikerade genom att även de skapa två högkvalitativa målchanser. Först tvingade Christian Kouakou hemmalagets Ismael Diawara till en bra parad, innan Anton Lundin var en stolpträff från att bryta dödläget.

Rasmus Alm var sedan en hårsmån från att skjuta segern till Degerfors när han slalomåkte mellan ett par Brage-försvarare och sköt tätt utanför. Alm och hans lagkamrater skulle dock få jubla i slutändan.

En bit in på övertiden tog ett inspel på Oscar Lundins arm. Domaren Fredrik Hansson pekade på straffpunkten och den efterföljande straffen förvaltades på bästa möjliga sätt för Degerfors av Nikola Ladan.

Spänningen var dock inte över än. I matchens slutsekunder kunde Brages Kristian Andersen mycket väl ha räddat en poäng åt sitt lag, men danskens avslut svek och Degerfors kunde räkna in tre viktiga poäng.

Resultatet innebär att Brage halkar ner från andra plats till tredje plats, med Degerfors tätt bakom på fjärde plats.