Kryss i toppmötet efter Örgrytes sena kvittering

Falkenbergs FF höll på att rycka i tabelltoppen när Filip Almström Tähti räddade 1-1 för Örgryte IS i dagens toppmöte på Gamla Ullevi.

Efter ett läckert ledningsmål var Falkenbergs FF på väg att lämna Örgryte IS på behörigt avstånd i tabelltoppen. Filip Almström Tähti dök dock upp med ett sent 1-1-mål för ÖIS – ett resultat som potentiellt kan gynna trean AFC Eskilstuna som spelar imorgon.

Hampus Nilsson stod för ännu en stark match i Falkenberg-målet idag. Han sattes tidigt påav ett offensivt hemmalag, men Nilsson dök bland annat upp med en vass räddning längs marken när Daniel Sliper testade med ett direktskott i straffområdet.

Åt andra hållet avlossade Chisom Egbuchulam ett tungt skott i högerposition i straffområdet, men Stojan Lukic motade det avslutet.

När Egbuchulam med en klack lade upp för Robin Östlind strax utanför straffområdet i den 59:e minuten fanns dock inget för Lukic att göra. Östlind satte sitt femte mål för säsongen då han med ett distinkt vänsterskott borrade ned bollen i högra hörnet fram till 1-0-ledning för gästerna.

Tio minuter senare susade FFF:s Christoffer Carlsson fram i ett halvt friläge, men ur snäv vinkel gick skottet rakt mot Lukic som med ena knäet räddade till hörna.

Ytterligare tio minuter senare, i den 79:e minuten, fick Gustav Ludwigson ett gyllene kvitteringsläge för Örgryte efter ren hörna, men hans nickavslut i öppet läge vid den bortre stolpen gick utanför.

ÖIS skulle dock få in en kvittering innan slutsignalen; tre minuter från slutet fläkte sig Filip Almström Tähti fram vid bortre stolpen efter ett högerinlägg och stötte in 1-1 i mål.

Unge inhopparen Mohamed Said fick matchens sista målchans på stopptid, men hans nick efter ett djupt inlägg smet precis utanför den bortre stolpen, och toppmötet på Gamla Ullevi slutade oavgjort.