Nyheter

Chevron
Kryss i Landskrona skickar HIF till Allsvenskan

Kryss i Landskrona skickar HIF till Allsvenskan

Landskrona BoIS och AFC Eskilstuna spelade 0-0 under fredagskvällen – ett resultat som gör att Helsingborgs IF är klart för Allsvenskan nästa år.

Varken Landskrona BoIS eller AFC Eskilstuna lär vara speciellt nöjda över en poäng var efter att fredagens möte mellan lagen slutat 0-0.

BoIS undvek förvisso att bli helt klara för nedflyttning, men nu krävs maximalt flyt i de återstående matcherna för att man ska nå kvalplats.

AFC hade velat sätta rejäl press på tabelltvåan Falkenbergs FF i kampen om direktuppflyttning. Kvällens poängtapp gör dock att det jublas rejält i Helsingborgs IF, som nu är klart för uppflyttning till Allsvenskan 2019.

Att matchen betydde mycket för båda lagen blev mer och mer uppenbart ju längre den led, och i den 64:e minuten grävde Sadat Karim fram ett helt öppet läge för Monday Samuel efter slarv i AFC-försvaret. Men när Samuel bara skulle raka in bollen i öppet mål från en meters håll fick han felträff och avslutet gick i famnen på Gianluca Curci i AFC-målet.

I slutminuterna fick Eskilstuna i sin tur ett friläge, men när Ousmane Camara försäkte vricka bollen förbi Amr Kaddoura lyckades hemmamålvakten rädda till hörna.

Matchen slutade dock 0-0, och kvällens stora vinnare blev som sagt Helsingborg, som imorgon möter Östers IF på bortaplan.

Nyheter