Kryss i Hallandsderbyt – J-Södra tog första segern

Falkenbergs FF tappade poäng för första gången efter 1-1 i derbyt mot Halmstads BK. Samtidigt tog Jönköpings Södra sin första seger för säsongen efter 2-1 borta mot Norrby IF.

Då två matcherna i Superettan under första maj slutade med två trendbrott. Falkenbergs FF tappade poäng efter 1-1 borta mot Halmstads BK, trots en stark insats där man missade flera frilägen.

Det var hemmalaget HBK som tog ledningen då Pontus Silfwer kyligt placerade in 1-0 från straffområdeskanten i den 36:e minuten. Gabriel Gudmundsson hade sedan ett jätteläge att utöka ledningen, men Hampus Nilsson kom ut och avstyrde friläget på ett imponerande sätt.

Falkenberg pressade på ordentligt för en kvittering och fick till slut utdelning, även om det var på ett självmål efter en hörna som gav 1-1. Halmstad var sedan närmast att avgöra matchen på stopptid, men Nilsson – vars namne och motpart Malkolm även han hade en strålande match i hemmamålet – slängde sig och räddade när Kosuke Kinoshita sköt direkt i kanonläge.

På Borås Arena tog Jönköpings Södra sin första seger för säsongen efter att ha inlett med fyra raka förluster. Alexander Jallow gav gästerna ledningen mot Norrby i den 32:a minuten efter snabb passningsfotboll av J-Södra.

Lasse Nilsson klev fram med ett kvitteringsmål för Norrby efter en knapp timmes spel då han fri i straffområdet placerade in bollen lågt invid den högra stolpen.

Jönköping kunde dock resa hem med samtliga poäng i bagaget efter att Peter Gwargis skruvat in 2-1 i vänstra krysset på frispark i den 80:e minuten, ett resultat som stod sig till slutsignalen.