Kryss i derbyt på Gamla Ullevi

En tidig oavgjord match följdes upp av tre västkustmatcher som präglades av regn, få mål och där Halmstads BK tog tre poäng.

Umeå FC – Norrby IF 1-1
Se höjdpunkter.

Efter tio minuter nickade Norrbys Robin Strömberg in 1-0 för gästerna efter ett fint inspel från höger. Resultatet stod sig fram till mitten av den andra halvleken då hemmalaget kvitterade genom Mikael Wikström.

GAIS – Örgryte IS 0-0

GAIS och framförallt Richard Yarsuvat hade de bästa möjligheterna att göra mål i den första halvleken, men den slutade mållös. De grönsvarta fortsatte missa målchanser i starten av den andra och istället fick man Nikola Ladan utvisad efter en timma.

Båda lagen hade ett par fina chanser efter det röda kortet, men matchen slutade mållös.

Halmstads BK – GIF Sundsvall 1-0

På Örjans Vall såg det länge ut att gå mot oavgjort och mållöst, men med fem minuter kvar satte hemmalagets specielle målskytt, Rasmus Wiedesheim-Paul segermålet. Fri i straffområdet placerade anfallaren in sitt åttonde mål för säsongen och firade med att glida på sina knän i det våta gräset.

Ljungskile SK – Östers IF X-X

Efter 14 minuter blåstes matchen av eftersom ett regn- och åskoväder drog in över Västkusten. Vid 20-tiden hölls ett tredje möte där det till slut beslutades att matchen skjuts upp. En ny inspektion av planen sker i morgon förmiddag och preliminär starttid för matchen är 18.00 på söndag eftermiddag.