Kryss i debuten för nya tränarduon

Det nya tränarparet Pablo Piñones-Arce och Janne Mian fick nöja sig med en poäng i IK Frej Täby-debuten. Matchen mot Västerås SK slutade 1–1 på Vikingavallen.

IK Frej Täby fick en drömstart och tog ledningen redan i den nionde minuten genom Leo Bengtsson. Hammarby-lånet fick ett inspel från högerkanten och placerade kylig in bollen i det bortre hörnet.

Hemmalaget hade ett par chanser att utöka ledningen innan paus, men resultatet stod sig halvtidsvilan. Tio minuter in i andra halvlek kom istället kvitteringen. Västerås SK fick straff efter en handsituation i Frej Täbys straffområde – en straff som Karwan Safari förvaltade på bästa sätt.

Med kvarten fick Safari ytterligare ett läge att göra mål, men hans skott gick rakt på Jonas Olsson i hemmamålet och matchen slutade 1–1.

Kryss blev det också i matchen mellan Syrianska FC och Trelleborgs FF. Bortalaget hade ledningen med 0-2 i paus, men Syrianska kom tillbaka och kvitterade i den 89:e minuten genom Patrick Dyrestam

I kvällsmatchen tog Östers IF en efterlängtad seger när de vann mot GAIS med 2–1. Fredrik Lundgren blev matchhjälte i den andra halvleken och säkrade då Östers andra trepoängare för säsongen.