Kouakou matchvinnare för Brage mot Frej

IK Brage befäster sin plats strax bakom topptrion efter att under lördagen besegrat IK Frej Täby med 1–0 på hemmaplan.

Christian Kouakou har fått en flygande start på sin IK Brage-karriär. Anfallaren, som hämtades in efter att klubben sålt Simon Alexandersson under sommaren, nätade igen och blev matchvinnare mot IK Frej Täby i lördagens tidiga Superettan-match.

Det var länge mållöst på Domnarvsvallen, även om Peter Rosendal i hemmamålet och Hampus Elgan i Frejs kasse fått göra viktiga räddningar för sina lag. Elgans reflexräddning på ett närskott från Kouakou efter en kvarts spel stack ut bland målvaktsspelet.

Ju längre matchen led desto mer öppnade spelet upp sig, och i den andra halvleken kom båda lagen till farliga omställningslägen. Till slut fanns det inget Elgan kunde göra för att förhindra Kouakou att lägga in 1-0 för Brage från nära håll efter ett lågt högerinlägg i den 78:e minuten.

Frej tryckte på för en kvittering i slutminuterna men Rosendal räddade Kostas Stavrothanasopoulos avslut i vänsterposition i straffområdet, och när Jakob Glasbewrgs högerinlägg nickades på bortre stolpen gick avslutet över ribban.

Brage höll undan och tog tre poäng, som gör att laget för tillfället går förbi Halmstads BK upp på fjärde plats i tabellen.