Nyheter

Chevron
Konkurrensen positiv för GAIS

Konkurrensen positiv för GAIS

Längre försäsong, mer tid att spela ihop truppen och fler spelare i bra form. Stefan Jacobsson, ny tränare i GAIS, ser positivt på hur hans truppbygge ser ut inför årets säsong.

Precis som för de flesta ser vardagen annorlunda ut för spelarna och ledarna i GAIS. Inga fotbollsmatcher, annorlunda upplägg runt träningarna och svårt att veta var man står som lag.

GAIS kör förmiddagsträningar på vardagarna på GAIS-gården i Göteborg och efter en del sjukdomar och skador är hela laget nu igång. Något som glädjer Stefan Jacobsson, tränare i klubben.

– Jag tycker att det har sett bra ut sedan omstarten och framför allt var det bra kvalitet och hög intensitet under hela april. När vi sedan bytte Valhalla mot att träna på gräs så blev det en liten dipp, men det blir det alltid så det var förväntat. När man går ut på gräs blir det en annan fysisk påfrestning, spelet flyter inte lika bra på en tidig gräsplan och det blir en ökad risk för skador och överansträngningar. Så inledningen på maj var en period som var lite mer knagglig, men vi är på väg uppåt igen nu och framöver gäller det bara att gasa för att få upp tempo och kvalitet, säger Jacobsson till GAIS hemsida.

Han berättar också att spelarna längtar efter att komma igång med matchandet och att få jämföra sig med andra lag. För spelarna har det gått lite upp och ner under försäsongen, men Jacobsson tror att spelarna närmar sig formen och att det kommer bli stor konkurrens om startplatserna när säsongen drar igång.

– De yngre killarna i truppen var väldigt pigga i början av försäsongen men fick sedan en liten dipp, men nu syns det att dom är tillbaka och utmanar dom etablerade killarna. Det kommer att bli hård konkurrens om startplatserna i år och det är ju bra för det kan bli täta matcher under säsongen och då behövs det att vi har många killar som kan gå in och göra jobbet för laget, säger han.

Träningsmässigt har klubbarna fått mer tid än möjligt att spela ihop sina trupper och träna på saker man annars kanske inte har så mycket tid till. Något GAIS givetvis också utnyttjat och ska fortsätta gå djupare i.

– Vad gäller träningarna så fortsätter vi att fördjupa oss i de olika faserna i försvar och anfall som vi vill se på planen. Man kan säga att både offensivt och defensivt har vi tre faser i spelet och vi har kommit ganska långt vad gäller att lära oss dessa. Sedan ska vi också ta tag i fasta situationer som annars kan hamna lite på undantag, säger Jacobsson.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter