Konishita hat-trickhjälte för HBK – Norrby och Frej också segrare

Halmstads BK, Norrby IF och IK Frej Täby tog alla tre poäng under eftermiddagens matcher.

På ett soligt och lummigt Påskbergsvallen i Varberg bjöd Halmstads BK:s Kosuke Konishita publiken på ett hat-trick i den första halvleken.

I den första halvleken hade hemmalaget Varbergs BoIS 65% av bollinnehavet, man skapade lika många chanser och fler hörnor än Halmstad, men gästerna hade Kosuke Konishita.

Efter 28 minuter gjorde Kosuke Konishita sitt första mål i matchen. Bara tre minuter senare kom det andra och innan domaren blåst för vila hade han dessutom hunnit med att sätta sitt tredje för eftermiddagen. Tre mål på 13 minuter.

I den andra halvleken tog hemmalaget tag i taktpinnen och ville visa att siffrorna från den första var alldeles för stora. Och bara fem minuter in reducerade Perparim Beqaj.

Minuterna senare dansade bollen på bortalagets mållinje, men Bollklubbens försvarslinje lyckades till slut rensa undan bollen.

Det grönsvarta trycket fortsatte och efter en timmes spel tryckte Nahom Girmai in 2-3 med en fin vänsterslägga.

Varberg fortsatte pressa framåt, men lyckades inte forcera in en kvittering. Matchen slutade 2-3 och Halmstad tar de tre poängen med sig hem.

Ett par mil österut, på Borås Arena bjöds det inte in till skönspel i medelhavsvärmen, men Norrby IF och IK Brage försökte så gott de kunde på konstgräset.

Brage hade de bästa chanserna i den första halvleken och ägde det mesta av bollen. Dalmasarna skapade ett antal hörnor och farligheter framför Mergim Krasniqi i Norrbymålet.

Hemmalaget försökte etablera ett eget spel men hindrades allt som oftast av ett Brage i medvind. Norrbys hemmafacit inför matchen låg på en seger, fyra förluster och bara fyra mål framåt.

I den sista spelminuten av den första halvleken placerade Ricky Yarsuvat bollen i mål för hemmalaget, men målet dömdes bort gå grund av offside. Bara halvminuten senare fick Adam Eriksson ett fint läge från vänster men Peter Rosendal i bortamålet kunde styra avslutet till hörna.

Norrby startade den andra halvleken bäst och skapade ett par fina lägen men det dröjde till den 66 minuten innan hemmalaget fick utdelning. Efter slarv från Peter Rosendal fick Norrby en hörna. Den rensades undan men ett nytt inlägg nådde pannan på Nicklas Savolainen. Med kraft och fin precision nickade han in 1-0 för de blå boråsarna.

I den 83 minuten spikade Shleqim Krasniqi igen kistan med ett mål som i mångt och påminde om det första. Men istället för att nicka in bollen lyckades Krasniqi elegant konstsparka in 2-0 för Norrby. Det blev också slutresultatet.

I Täby tog hemmalaget IK Frej Täby tre viktiga poäng i mötet med Östers IF. Bortalaget tog tidigt ledningen genom Admir Bajrovic men  nittonårige Dusan Jajic kvitterade i den 38 minuten och lagen gick till paus med oavgjort.

I den andra halvleken fick publiken på Vikingavallen se hemmalaget dra ifrån. Inbytte Andreas Bellander gav laget ledningen efter endast tre minuter på plan. Efter 63 minuter slog Joakim Runnemo in en straff och punkterade matchen.

Dragan Kapcevic reducerade i slutminuten för Öster, men närmre än så kom inte smålänningarna.