Klar Degerfors-seger mot LSK

Serieledande Degerfors IF gick snabbt upp i en 3–0-ledning hemma mot Ljungskile SK, i en match som till slut vanns med 4–1. Samtidigt tog Västerås SK en 2–0-seger mot Umeå FC, medan Trelleborgs FF bortabesegrade Norrby IF.

Degerfors IF – Ljungskile SK: 4–1
Se höjdpunkter från matchen här.
Hemmalaget Degerfors bjöd på flera klassmål när nykomlingen Ljungskile gästade Stora Valla. Först satte Johan Bertilsson 1–0 efter Victor Edvardsens yttersidesinlägg, och efter att Edvardsen själv satt 2–0 med pannan kunde Bertilsson placera in 3–0 i bortre krysset på en frisparksvariant i den 38:e minuten. Jesper Westermark reducerade för LSK med kvarten kvar att spela, men på stopptid fastställde Ferhad Ayaz DIF:s seger med tre bollar genom att skjuta 4–1 lågt i straffområdet.

Västerås SK – Norrby IF: 2–0
VSK studsade tillbaka efter förlusten borta mot Trelleborgs FF i den senaste omgången genom att ta andra raka hemmasegern då nykomlingen Umeå FC gästade Iver Arena. Filip Tronet lade in 1–0 i frläge efter ett rappt anfall i den 50:e minuten, och i slutminuterna kunde Emil Skogh skruva in 2–0 på frispark.

Norrby IF – Trelleborgs FF: 1–3
Se höjdpunkter från matchen här.
Norrby gick snabbt upp i ledningen hemma mot Trelleborg då Dijan Vukojevic sprang in med 1–0 i den sjätte minuten, men i den andra halvleken vände TFF på matchen med tre mål på 20 minuter. I den 64:e minuten nickade Salif Camara Jönsson in kvitteringen, Abdul Fatawu Safiu drog in ledningsmålet från distans i den 78:e och Fredrik Liverstam sköt in 3–1 från nära håll efter en hörna med sex minuter kvar att spela.