Nyheter

Chevron
Klar BP-seger medan ÖIS kryssade

Klar BP-seger medan ÖIS kryssade

Både IF Brommapojkarna och Örgryte IS träningsmatchade mot division 1-motstånd under onsdagen. BP vann mot BK Forward med 3-1 medan ÖIS möte med IK Oddevold slutade 1-1.

IF Brommapojkarna är tillbaka i Sverige efter sitt träningsläger i La Manga och tog under onsdagen en imponerande 3-1-seger mot BK Forward från Örebro på Grimsta IP.

Både 1-0 och 2-0 kom efter att BP vunnit bollen högt i planen. Ytterligare en gemensam nämnare är att de båda sattes av Eric Omondi. Det första rullade han in på straff och det andra var ett distansskott som styrdes in av en bortaförsvarare.

Forward fick in en reducering strax innan halvtidsvilan men kort efter återstarten stötte Albin Linnér in 3-1 från nära håll, framnickad av offensive högerbacken Fritiof Björkén, vilket även blev slutresultatet.

På Valhalla IP i Göteborg ställdes Örgryte IS mot IK Oddevold från Söderettan. Uddevalla-laget Oddevold tog ledningen redan efter en kvarts spel då nye målvakten Fredrik Andersson bara kunde se på när Oscar Iglicar Berntsson tryckte in 1-0 krysset.

Det dröjde till den andra halvleken innan ÖIS fick in en kvittering. Det kom till efter att nyförvärvet Linus Tornblad serverat Gustav Ludwigson som kunde raka in 1-1 i öppet läge efter en timmes spel.

Tornblad var sedan själv nära att bärga en Örgryte-seger i slutminuterna, men hans klackavslut tog i stolpen och studsade ut, och matchen slutade därmed oavgjort.

– Det såg bättre ut mot Falkenberg, och det är liksom ett allsvenskt lag, så det är lite upp och ned så här på försäsongen. Vi har en del grejer som är bra och en del som är sämre, säger Tornblad till ÖIS sociala medier efter matchen.

Foto: bildbyrån