Nyheter

Chevron
Karlsson: ”En av drivkrafterna är att få till lagbiten”

Karlsson: ”En av drivkrafterna är att få till lagbiten”

Östers IF förbereder sig på första hela säsongen med Denis Velic som huvudtränare.
– Det är inte så många ändringar mot förra hösten, men det blir en liten nystart med nya spelare, säger lagkaptenen Stefan Karlsson till superettan.se.

Idag skulle Östers IF ha mött Varbergs BoIS i en träningsmatch, men den ställdes inte helt oväntat in på grund av rådande coronavirus-restriktioner.

– Vi har matcher varje helg inplanerade, så tar vi det efterhand hur det blir med allt, förklarar Östers lagkapten Stefan Karlsson.

– Vi tränar på. Det en lite konstig situation fortfarande. Det blir mer allmänträning, fokus på att hålla uppe formen och lite sådär. När det kommer klarare besked så går vi väl in i en annan fas.

Öster kvalade sig kvar i Superettan ifjol efter att under Denis Velics ledning ha vunnit fyra av de sex avslutande seriematcherna. 2020 blir Velics första hela säsong som huvudtränare, och rutinerade högerbacken Karlsson ser fram emot ett nytt kapitel med klubben.

– Det är väl ändå en lite nystart, tycker jag. Det är inte så många ändringar mot förra hösten, vi påbörjade arbetet redan då med det nya, men det blir en liten nystart med nya spelare. Vi kan bygga vidare på det vi påbörjade i höstas.

Enligt Karlsson har man börjat om lite från grunden, där man varit tvungna att kasta om prioriteringarna.

– Vi går tillbaka till basic och blir lite enklare. Det handlar väl om prioriteringar. Alla har väl egentligen samma prioriteringsbitar, bara det att de kommer i olika ordning. För att börja i rätt ordning så har vi börjat prioritera det hårda jobbet framför andra saker. Det är väl det som är den stora förändringen: att bli lite enklare, lite rakare och att prioritera det hårda jobbet. Jag tror att det är något att bygga vidare på.

– Jag har varit med i en massa olika grupper, och olika grupper behöver prioritera olika saker. Jag tror att det är bra för den här gruppen att prioritera det jobbet först. Sedan kommer det andra att komma successivt. 

Och resultatmässigt, har ni något uttalat mål med säsongen i år?

– Vi har inte ens pratat om det i de termerna, men man vill alltid bli bättre. Speciellt som förra året blev, vi vill aboslut inte hamna där igen.

Som 31-årig lagkapten känner Stefan Karlsson att han har en speciell roll att spela för att truppen ska få ut så mycket som möjligt av sin förmåga.

– Att vara lagkapten är inte riktigt som det var förr. Det har ändrats en del, det finns så många som är drivande. I praktiken så innebär kaptenskapet att man driver på och försöker pusha de andra att vara så bra de kan hela tiden, att man inte går in i sig själv. Jag tycker nästan att det är viktigare nu. Man var väl mer ego förr eller vad man ska säga.

– Men det har nog att göra med vilken period man är i, i karriären. Nu har man passerat 30 och en av drivkrafterna är att få till lagbiten, att få det att funka och att alla ska trivas och att det ska bli så bra som möjligt. Att varje person ska kunna utvecklas, säger Stefan Karlsson.

Foto: bildbyrån

Nyheter