Nyheter

Chevron
Karim: ”De här matcherna är fulla av överraskningar”

Karim: ”De här matcherna är fulla av överraskningar”

Halmstads BK kan säkra avancemang från Svenska Cupens gruppspel för egen maskin i helgen. Tre poäng mot Karlstad BK på söndag räcker för att laget ska nå kvartsfinal.
– Vi förbereder oss på samma sätt som mot Östersund och Sirius, säger anfallaren Sadat Karim.

Nyförvärvet Sadat Karim spelade 85 minuter i 0-0-mötet med Östersunds FK i Svenska Cupens gruppspel och blev sedan stor hjälte för Halmstads BK då han gjorde båda målen i vändningen borta mot allsvenska IK Sirius i den andra matchrundan.

– Det var en tuff match, men vi var kompakta och försvarade oss bra och det var det viktigaste. Sen hade vi tre, fyra chanser och satte två bollar. Det var det viktigaste och det gjorde att vi vann, säger Karim till hbk.se.

På annat håll i grupp 6 tog Karlstad BK samtidigt en 3-2-seger mot Östersund, vilket gör att Halmstad nu har avgörandet i egna händer inför den avslutande matchen. Där väntar hemmamatch mot just division 1-laget Karlstad, som liksom Sirius ligger en poäng efter HBK i tabellen.

– De här matcherna är fulla av överraskningar, men man förväntar sig inte att lagen man möter är enkla. Vi förbereder oss på samma sätt som mot Östersund och Sirius, säger Karim om det kommande motståndet.

– Vi kommer inte underskatta dem, de förlorade knappt mot Sirius, men vann mot Östersund och att få tre poäng mot en klubb som Östersund är inte lätt, säger Sadat Karim.

Halmstads BK:s cupmatch mot Karlstad BK spelas på Skedalaheds IP på söndag med avspark kl. 15.00. Samtidigt möts Östersunds FK och IK Sirius i samma grupp.

Foto: bildbyrån

Nyheter