Kapcevic avgjorde sent när Öster vann

En målrik andra halvlek såg ut att sluta oavgjort. Men med sex minuter kvar avgjorde Dragan Kapcevic mötet mellan Landskrona BoIS och Östers IF.

Landskrona BoIS kom till mötet med Östers IF med fyra raka matcher utan seger och tre raka förluster. Tre poäng var viktiga inför sommaruppehållet och det började bra för hemmalaget i solskenet på Landskrona IP.

Adi Nalic hittade i den elfte minuten in med ett fint inlägg från höger. Precis framför mål stod Måns Ekvall helt ren och kunde nicka in sitt första mål för säsongen.

Matchen hade svårt att hitta en rytm. Spelarna bjöd på fina kombinationer, men bara mellan de båda straffområdenas yttre linjer. Så fort bollen närmade sig offensivt straffområde såg det ut som spelet krampade sig. Men det skulle bli bättre.

I den 24 minuten kvitterade Simon Helg. Han Cruijff-vände bort en försvarare och sköt via en försvarare in 1-1. Hans tredje mål på de fyra senaste matcherna.

Bara fyra minuter senare hade Öster vänt matchen. Slarv i Landskronas backlinje och en snabb offensiv kombination ställde David Johannesson fri framför mål. I höjd med straffpunkten placerade han enkelt in 2-1 för gästerna.

Innan det blåstes för halvtid skapade lagen några halvchanser, men inget av lagen var riktigt nära att utöka sin målskörd.

Precis som i den första halvleken kom Landskrona ut och skapade ett tryck mot Östers mål. På en hörna nådde Viktor Svensson högst, men hans nick gick i insidan av stolpen.

I den 52 minuten skapade man ännu mer press och hade flera chanser att kvittera. Räddningar på mållinjen, träff i undersidan av ribban. Men ingen kvittering där heller.

Till sist fick Landskrona utdelning för sitt slit. Den inlånade amerikanen Sean Okoli nickade in 2-2 via stolpkrysset. Helt utom räckhåll för Östers burväktare Robin Malmkvist. Målet var Okolis första i BoIS-tröjan.

Okoli fick ett nytt fint läge i den 82 minuten. Men han fick inte till avslutet och till sist fick Öster en inspark.

Sex minuter från slutet spelade Simon Helg fram Dragan Kapcevic som enkelt vinklade in 3-2 för gästerna. Kapcevic har nu gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.

Ett tungt resultat för Landskrona som gjorde en stark andra halvlek. När lagen nu går till uppehåll ligger BoIS på 13 plats i tabellen medan Öster klättrar upp till en nionde.