Nyheter

Chevron
Kandidaterna till Månadens spelare i juli

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

En spelare är finalist för andra gången på raken. Övriga tillhör klubben som klivit upp i serieledning under den senaste månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

GIF Sundsvalls skytteligaledare Pontus Engblom är ånyo nominerad till utmärkelsen efter att den hemvändande anfallaren gjort fyra nya mål på sex matcher i juli. Engblom, som vann utmärkelsen i juni månad, är finalist tillsammans med Johan Bertilsson och Oliver Ekroth från serieledande Degerfors IF.

Rutinerade offensive mittfältaren Bertilsson gjorde bland annat ett hattrick i omgång 9 mot Östers IF och har varit starkt bidragande till att laget gjort flest mål i serien så här långt. Lagets tre insläppta på sex omgångar i juli gör även att mittbacken och nye lagkaptenen Oliver Ekroth slår sig in som finalist efter en stark månad.

Finalister:
Oliver Ekroth, Degerfors IF
Johan Bertilsson, Degerfors IF
Pontus Engblom, GIF Sundsvall

Vinnaren, som avslöjas på fredag, får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Tidigare vinnare:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall

Nyheter