Nyheter

Chevron
Kalle Karlsson är Månadens Tränare i juli

Kalle Karlsson är Månadens Tränare i juli

Västerås SK:s vinstrad har lett till att Kalle Karlsson tagit hem Månadens Tränare i Superettan i juli.
– Jag ser det här som ett pris till hela vårt tränarteam, säger Karlsson.

Motivering: Kalle Karlssons VSK utmanar om seriesegern efter att halva säsongen spelats, inte minst tack vare fyra raka segrar i juli. Utöver vinsterna mot GIF Sundsvall och Gefle IF så nollade man även båda topplagen Utsiktens BK och GAIS.

Sju raka vinster gör att Västerås SK utmanar om seriesegern i Superettan. Fyra av de där trepoängarna kom i juli, där Kalle Karlssons lag tog full pott med en total målskillnad på 7–1.

– Jag ser inte det här priset som ett pris till mig enkom utan ett pris till hela vårt tränarteam. Jag har fantastiska medarbetare som gör mig till en bättre tränare varje dag och jag vill verkligen framhålla att det är lagarbete som har lagt grunden för oss i år, både på och utanför planen, säger Karlsson om utmärkelsen.

Kalle Karlsson var nominerad tillsammans med Utsiktens BK:s Bosko Orovic och Östers IF-tränaren Srdjan Tufegdzic.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter