Nyheter

Chevron
Julius Lindberg Månadens Spelare: ”Mycket som fungerat bra”

Julius Lindberg Månadens Spelare: ”Mycket som fungerat bra”

Julius Lindberg vinner årets första Månadens Spelare i Superettan efter en stark april-månad med GAIS.
– Det är skönt att få ett kvitto på att man själv och laget gör det väldigt bra, säger han.

Motivering: GAIS är nykomlingar i Superettan, men spelar som tidiga toppkandidater. I en mångfacetterad offensiv har Julius Lindberg stuckit ut allra mest med mål i de tre första omgångarna av den offensive mittfältaren.

– Att vinna Månadens Spelare är väldigt, väldigt kul, så klart. Det är skönt att få ett kvitto på att man själv och laget gör det väldigt bra, säger Lindberg.

Lindberg var ordinarie i GAIS i Ettan förra säsongen, och han och laget har fortsatt på den väg man slog in på under ett segerrikt fjolår. Han själv och laget spelade med ett lysande självförtroende under månaden som gick.

– Hemmapremiären mot Brage stack ut. Det var mycket folk, över 4000, och bra tryck. Vi vinner över ett hajpat, topptippat Brage med 3–0. Det kändes som ett statement från oss, att vi har något riktigt bra på gång. Sen fick jag får avsluta den matchen med ett mål också, säger 24-åringen.

Julius Lindberg var nominerad i april tillsammans med Östers IF-duon Adam Bergmark Wiberg och Jesper Westermark.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter