Nyheter

Chevron
Julius Lindberg är Årets Spelare

Julius Lindberg är Årets Spelare

Här är samtliga vinnare när Superettans bästa spelare och ledare utsågs.

Årets Målvakt: Anton Fagerström, Västerås SK
– Jag är riktigt glad och stolt över att vinna det här priset. Det har varit en fantastisk säsong för mig och för laget. Nu ser vi fram emot nästa säsong.

Årets Back: Frédéric Nsabiyumva, Västerås SK
– Jag är väldigt glad över att vinna priset som den bästa försvararen, det betyder mycket för mig. Jag tackar Gud som gjorde det möjligt för mig och jag riktar även ett speciellt tack till mitt lag och mina två backkollegor Herman Magnusson och Alex Douglas som hjälpte mig att uppnå detta.

Årets Mittfältare: Daniel Ask, Västerås SK
– Ingenting hade varit möjligt utan alla underbara människor runt mig som höjt och stöttat mig under året. Många säsonger av motgångar och skador så detta priset får representera allt hårt slit under alla år.

Årets Forward, Julius Lindberg, GAIS
– Det känns såklart väldigt kul att vinna, jag har jobbat hårt hela säsongen, så jag är glad och stolt över att jobbet lönat sig. Jag fick en utmaning i att spela på olika positioner men har utvecklats allt mer under året som gått, och blivit bättre och bättre. Att bli årets forward är ett kvitto på att jag lyckades med utmaningen, och jag vill tacka alla som stöttat mig i det.

Årets Tränare: Fredrik Holmberg, GAIS
– Jag tar emot det här priset med stor stolthet. Vilken säsong 2023 har varit! Inte bara att vi avancerat till Allsvenskan utan även på sättet vi gör det. Jag är så stolt över laget. Att vi som nykomlingar i Superettan kan spela den sortens fotboll som vi gjort i år och helt tiden blivit bättre gör mig otroligt glad.

Vi är ett tränarteam som delar på det här priset, och även spelarna som är helt unika och fantastiska. Jag vill även passa på att tacka min familj och mina nära, för att de stöttar och står ut med en dåre som mig och låter mig vara den jag är.

Årets Unga Spelare: Axel Henriksson, GAIS
– Jag trodde inte att jag skulle vinna, jag har ju bara kunnat spela halva säsongen, men det känns såklart jättebra att få det här priset! Det tog längre tid än vi trodde för mig att kunna komma tillbaka, men när jag väl gjorde det så har det gått bra. Jag vill tacka mina medspelare, det är tack vare att de presterar som jag kan prestera, samt mina tränare som hittat en bra roll för mig. Det ska bli sjukt kul att se hur vi står oss mot ännu bättre lag nästa år, och för mig personligen att få utvecklas ytterligare och spela ännu bättre fotboll.

Årets Bästa Spelare: Julius Lindberg, GAIS
– Jag är väldigt stolt över att vinna det här priset, för vägen hit har inte varit spikrak. Det har varit hårt jobb och ödmjukhet som legat till grund hela tiden. Jag vill tacka alla ledare, spelare och familj som varit med och stöttat hela vägen. Jag ser tillbaka på 2023 som ren lycka, det bästa fotbollsåret i mitt liv hittills!

Nyheter