Nyheter

Chevron
Jönsson nätade i comebacken på Olympia

Jönsson nätade i comebacken på Olympia

På ett slutsålt Olympia vann Helsingborgs IF med 2-0 mot Norrby IF när Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson gjorde sina första hemmamatcher sedan återkomsten.

Det mesta handlade om hemvändande landslagskaptenen Andreas Granqvist på förhand när Helsingborgs IF tog emot Norrby IF under torsdagen. Även återvändande Rasmus Jönsson hyllades av de 16 089 åskådarna på Olympia när HIF gick upp i serieledning efter en 2-0-seger.

I den åttonde minuten försatte Jönsson hemmafansen i extas då han vände upp kroppen och knorrade in 1-0 med högerfoten i bortre krysset för Helsingborg.

Andri Runar Bjarnason dribblade sig förbi sin back i den 29:e miuten, men när den isländske anfallaren avslutade högt ur snäv vinkel kunde Mergim Krasniqi i Norrby-målet sätta upp händerna och parera till hörna.

Marcus Översjö presenterades med vad som förmodligen var Norrbys bästa kvitteringschans då han strax efter halvtid fick öppet mål efter ett vänsterinspel. Översjö kom dock så pass fel till bollen att han missade den helt och hållet.

Istället kunde Mohammed Abubakari placera in 2-0 med ett läckert avslut i krysset för HIF med drygt 20 minuter kvar att spela. Läget uppstod efter en lurig hörnvariant slagen av Darijan Bojanic.

– Det är en rejäl uppryckning från förra veckan, men Helsingborg är ett snäpp bättre så det är rättvist, säger Norrbys rutinerade anfallare Lasse Nilsson om slutresultatet i C More efter slutsignalen.

Andreas Granqvist, då? Han bildade för andra matchen i rad mittbackspar med unge Charlie Weberg – ett mittlås som inlett med två raka segrar och ett insläppt mål.

– Det är landslagskaptenen som har kommit hem här till Superettan och det är hur kul som helst att spela bredvid honom. Jag tycker att det har klickat bra i de här två första matcherna vi har spelat tillsammans, säger Weberg i C More efter matchen.

2-0-segern för Helsingborg innebär att man övertar försrtaplatsen i serien. På tisdag har Falkenbergs FF dock chansen att återta serieledningen då man möter Örgryte IS på hemmaplan.

Nyheter