Jönköpings Södra misslyckades i kvalet

Det blev ingen riktig nerv i dagens returmöte mellan Jönköpings Södra och Kalmar. KFF kontrollerade sin ledning från första matchen och lyckades vinna även idag.

Efter 3-1 till Kalmar tidigare i veckan var det minst tre mål framåt som gällde för J-Södra, men även om den första halvleken på Guldfågeln var jämn så var det Kalmar som skapade chanserna. Några mål blev det dock inte och när Glenn Nybergs pausvissla ljöd stod det fortfarande 0-0.

J-Södra tryckte på i den andra halvleken och skapade ett flertal hörnor, men Kalmar höll tätt. Istället tog KFF ledningen med tio minuter kvar. Nils Fröling frispelades och överlistade Frank Pettersson i gästernas mål.

Amir Al Ammari fick chansen att kvittera från straffpunkten bara minuten senare, men Lukas Hägg Johansson räddade och säkrade definitivt Kalmars allsvenska plats.

1-0 stod sig matchen ut och KFF fick fira fortsatt allsvenskt spel.