Nyheter

Chevron
Johan Bertilsson är Månadens spelare juli

Johan Bertilsson är Månadens spelare juli

Degerfors IF Johan Bertilsson vinner utmärkelsen Månadens spelare i juli i Superettan.

Johan Bertilsson har utmärkt sig på ett avgörande sätt under månaden när hans Degerfors IF gått upp i topp i Superettan. Under juli månad stod Bertilsson för fyra mål, varav tre i matchen mot Östers IF, när hans Degerfors tog 16 av 18 möjliga poäng.

Juryns motivering Johan Bertilsson:
”Degerfors har en stark månad bakom sig, i ett bra offensivt lag har Johan haft en framträdande roll detta toppades med ett äkta hattrick i hemmamatchen mot Öster. Johan blir med sin rutin och erfarenhet en viktig spelare för Degerfors i jakten på en allsvensk plats.”

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Tidigare vinnare:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall

Nyheter