Nyheter

Chevron
”Jobbar hårt och tränar mycket på egen hand”

”Jobbar hårt och tränar mycket på egen hand”

Degerfors IF rusar mot Allsvenskan. Till sin hjälp har den anrika föreningen, innan novembers början, en trio spelare som tillsammans gjort 41 av lagets totala 57 mål. Johan Bertilsson har två gånger utsetts till Månadens spelare i Superettan den här säsongen. I oktober var det Victor Edvardsens tur.
– Det har flutit på bra den här säsongen, medger Edvardsen till superettan.se.

Victor Edvardsen gjorde under månaden fyra mål och en assist och utsågs med följande motivering till Månadens spelare i hela Superettan i oktober.

Victor Edvardsen är ett ständigt ett hot offensivt. Han är en smart spelare som gör många poäng och gör sina medspelare bättre.

– Det är så klart roligt. Jag kände själv att jag hade gjort en bra månad men det krävs mycket att alla ska tycka att man varit den bäste.

Vad är det som gör att det går så bra för dig i år?

– Jag fick en bra start på säsongen och jag har levt lite på den vågen. Jag får bra stöd från föreningen och alla supportrar. 

– Jag jobbar hårt och tränar mycket eget själv och det har lönat sig.

Ni har en otrolig offensiv i Degerfors där Johan Bertilsson tidigare också utmärkt sig i den här utmärkelsen. 

– Ja, alla i laget har gjort det otroligt bra. Villiam (Dahlström) är också nyttig. Han skapar mycket åt mig och ”Berra” med sina löpningar. Han kommer närmast från Division 2 och jag tror han har gjort 10+10 i år. Det är inte dåligt.

Hur går snacket i bygden nu?

– Det är bra stämning i Degerfors. Går allt som det ska så kan vi lyckas nå Allsvenskan. Det är nervigt, precis som det ska vara. Man får ta lite omvägar runt folk just nu för alla vill stanna och prata. Det gäller att vara kylig.

Som en del av utmärkelsen Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att ge till valfri verksamhet av din förening. Till vad vill du ge dina vinstpengar?

– Degerfors har ett projekt med parasport. Dit vill jag ge hälften av pengarna. Den andra halvan går till Suicide Zero.

Foto: Degerfors IF