Nyheter

Chevron
Järdler: ”Kontinuiteten är ett vapen”

Järdler: ”Kontinuiteten är ett vapen”

Östers IF har bara värvat två spelare i vinter. Ett medvetet val, enligt tränaren Christian Järdler.
– Vi tror att kontinuiteten är ett vapen så gott nog som ett eller två mer spektakulära nyförvärv, säger han.

Tre spelare har lämnat Östers IF i vinter samtidigt som två har anslutit till Myresjöhus Arena. Ytterbacken Jonathan Larsson har anlänt från Helsingborgs IF och offensive mittfältaren Calle Johansson – som var på lån i Öster förra säsongen – hämtas från Kalmar FF.

I en längre intervju med ÖIFTV berättar huvudtränaren Christian Järdler om den återhållsamma värvningsstrategin.

– Det är ett helt medvetet val att göra så här. Tittar vi ett år tillbaka så har vi nio nya spelare i A-truppen – det kom sex på vintern och tre på sommaren – så omsättningen under den 13-månadersperiod som vi är i nu har varit stor, förklarar Järdler.

Under vintern har man förlängt med högerbreddaren Mattias Pavic, mittfältaren Jonathan Drott, unge backen Filip Örnblom och förstemålvakten Robin Malmkvist. 

– Vi ser mycket större chans att prestera bättre med spelare som vi känner och spelare som kan det vi vill göra; bra människor som är populära i gruppen och trivs här, utvecklar Järdler.

Öster hade en guppig säsong under Järlders första år som tränare i klubben ifjol. I år hoppas han att laget ska fungera bättre när i princip samma spelargrupp fått ett år på sig att komma in i spelsättet.

– Det är en mycket medveten strategi som vi tror är rätt val. Vi tror att kontinuiteten är ett vapen så gott nog som ett eller två mer spektakulära nyförvärv, säger Christian Järdler.

Östers IF:s tävlingssäsong drar igång på söndag då man ställs mot Falkenbergs FF på bortaplan i Svenska Cupens gruppspel.

Foto: bildbyrån

Nyheter