Nyheter

Chevron
James Keene till Östers IF

James Keene till Östers IF

Den 33-årige anfallaren förstärker smålänningarna och hoppas kunna vända på klubbens negativa trend:
– Jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen, säger han till klubbens hemsida.

När Öster gjorde succé i Svenska Cupen tidigt på säsongen var det många som satte de rödblå som favoriter i Superettan. Men säsongen har inte gått som man hoppats. Med 14 spelade matcher har växjöklubben bara skrapat ihop elva poäng och ligger näst sist i tabellen.

Nu hoppas man att en erfaren brittisk anfallare ska få fart på klubben. James Keene ansluter efter att senast ha spelat i Sydafrika. Sedan tidigare har han tillhört bland andra GAIS och Djurgården, men främst är det tiden i Elfsborg som han är ihågkommen för.

Just Elfsborg provspelade han med för ett par veckor sedan, men nu är det alltså klart attkarriären fortsätter i Superettan och Öster istället.

– Det känns fantastiskt härligt, en gammal och fin klassisk klubb som man alltid har haft koll på. Jag fick en väldigt bra känsla när jag träffade klubben i förra veckan och när man kollar på laget så ser man att det finns mycket kvalitet och potential för att kunna lyfta klubben framåt. Av det jag har sett så är laget bättre än vad resultaten hittills visat och jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen, säger han till klubbens hemsida.

Det är inte bara Keenes offensiva kvaliteer som Christian Järdler, Östers tränare, hoppas kunna dra nytta av.

– Vi är väldigt glada att James väljer att fortsätta sin karriär i Östers IF. Vi har velat förstärka truppen med erfarenhet, karaktär och attityd och det är tre ord som personifierar James Keene. Han är snabb, stark i kroppen, bra både felvänd som kombinationsspelare och vass i djupled och är rejäl i boxen. Han besitter också en defensiv spelförståelse och arbetar otroligt hårt. James målsnitt är stabilt och under sina år i Sydafrika snittade han mål i var tredje match, säger han till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter