Nyheter

Chevron
Jacobsson tar över i GAIS

Jacobsson tar över i GAIS

Stefan Jacobsson och Degerfors IF gick igår ut med att huvudtränaren inte kommer förlänga sitt kontrakt med klubben. Nu är det klart att Jacobsson tar över som huvudtränare i GAIS.

Efter tre och ett halvt år i Degerfors IF lämnar Stefan Jacobsson Stora Valla och Värmland. Nu blir han istället huvudtränare i GAIS.

Göteborgarna hade en tuff säsong och slutade på tolfte plats i Superettan 2019, bara tre poäng från negativ kvalplats. Bosko Orovic fick sparken som huvudtränare under sommaren och den assisterande tränaren Patrik Ingelsten tog över. Men Ingelsten saknade den licens som krävs för att träna ett lag i de högsta serierna och in kom Thomas Erixon. Patrik Ingelsten fortsatte dock att coacha laget.

Inför nästa säsong har GAIS nu gjort klart med en ny tränare. Stefan Jacobson ansluter från seriekonkurrenten Degerfors IF. Jacobsson har lyckats etablera Degerfors som ett lag på övre halvan och det är inte otänkbart att det är precis vad GAIS också vill lyckas med.

– Vi har sökt efter en tränare som kan hjälpa oss att över tiden bygga en klubb som är rustad för att konkurrera i Allsvenskan och är mycket nöjda med att nu ha tecknat avtal med Stefan Jacobsson. Han står för många av de värderingar som vi vill se i GAIS, med högre kontinuitet i spelartruppen, ett inkluderande ledarskap, en mer direkt spelidé och en miljö som gör att spelare utvecklas positivt. Jag ser fram emot att vi nu gemensamt ska skapa bra förutsättningar inför säsongen 2020, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS, till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över tre säsonger.

FOTO: Bildbyrån

 

Nyheter