Nyheter

Chevron
Jack Lahne lånas ut från BP

Jack Lahne lånas ut från BP

Med fyra mål under hösten charmade Jack Lahne den allsvenska publiken. BP åkte ur Allsvenskan efter kval och nu får man klara sig utan sin talangfulla 17-åring i Superettan.

Att Jack Lahne lämnar svensk fotboll lär inte överraska någon. Efter att ha tagit Allsvenskan med storm under hösten 2018 kom ryktena igång. Nu är han klar för franska Ligue 1-klubbemn Amiens, samma klubb som Emil Krafth och Saman Ghoddos representerar. Amiens och BP har kommit överens om ett låneavtal med köpoption som sträcker sig fram till sommaren.

– Jag är glad över att lyckas nå en dröm i livet, att få spela i en stor europeisk liga. Jag har BP att tacka för allt, min resa i föreningen har varit fantastisk, och jag känner bara kärlek för BP, säger Lahne till BP:s hemsida.

Han fortsätter:

– Det var viktigt för mig att BP får betalt och när det väl blev dags känner jag mig redo. Jag är laddad och sugen på att testa mig själv på nästa nivå. Amiens känns som en bra förening för mig att fortsätta utvecklas i.

BP misslyckades med att kvala sig kvar i den högsta serien och spelar under 2019 i Superettan. Roberth Björknesjö, manager i klubben, är glad för Lahnes skull.

– Jag är oerhört glad för Jacks skull, det är en dröm för alla akademispelare att få den här chansen, och Jack är redo att ta nästa steg. Jack har imponerat stort sedan vi skrev seniorkontrakt med honom för snart två år sedan, och är ytterligare en talang som BPs akademi har fostrat. Det han visade under hösten var självklart en upplevelse för oss alla, säger han till BP:s hemsida.

Han berättar också att Lahne kan återvända till BP om den franska klubben inte väljer att utnyttja köpoptionen.

– Jack lånas ut fram till sommaren och Amiens har en köpoption. Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna. Lånet i sig är en av BPs bästa affärer. Om köpoptionen inte utnyttjas, har Jack dessutom förlängt sitt avtal med oss över säsongen 2021, säger Björknesjö.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter