J-Södra segrare i Smålandsderbyt

Jönköpings Södra studsar tillbaka och inleder omgång 16 med en 2–1-seger mot Östers IF.

Jönköpings Södra – Östers IF: 2–1
Efter tre raka förluster studsade J-Södra tillbaka i Smålandsderbyt mot Öster. Jesper Svensson skruvade in 1–0 på frispark i den 32:a minuten, men läget såg mörkare ut när Fredrik Fendrich visades ut och gästerna fick straff på stopptid i första halvlek. Frank Pettersson räddade dock straffsparken och i den 70:e minuten utjämnades antalet spelare på planen då Mattis Adolfsson visades ut för Öster. Robin Book utökade till 2–0 för hemmalaget efter en vass kontring, och Nicolas Mortensens reducering på stopptid blev inte mer än ett tröstmål för gästerna.

Akropolis IF – Helsingborgs IF: 0–3
Helsingborg bygger vidare på derbysegern mot Landskrona tidigare i veckan med en 3–0-vinst borta mot Akropolis. Charlie Weberg nickade in 1–0 på hörna, Rasmus Jönsson dribblade in 2–0 och Viktor Lundberg kunde stöta in 3–0 på bortre stolpen.

Örgryte IS – IK Brage: 1–1
IK Brage har nu tre raka matcher utan förlust efter lördagens kryss borta mot Örgryte. Anel Rashkaj förde upp hemmalaget i ledning i slutet av den första halvleken, men efter pausvilan kunde debuterande inhopparen Filip Sjöberg lägga in kvitteringen för bortalaget.

GIF Sundsvall – IFK Värnamo: 2–0
Giffarna hänger med i tabelltoppen efter seger mot starka nykomlingen IFK Värnamo. Alexander Blomqvist styrde turligt in 1–0 för hemmalaget i den första halvleken, och i den andra kunde Linus Hallenius stå för matchens prestation då han löpte med bollen från mittplanen innan han placerade in 2–0 lågt vid bortre stolpen.

AFC Eskilstuna – Norrby IF: 4–1
AFC Eskilstuna gjorde fyra mål för andra hemmamatchen i rad när man åsamkade Norrby IF:s första förlust sedan maj. Alexander Ahl-Holmström gav AFC ledningen redan i den andra matchminuten och André Alsanati utökade på straff innan halvtimmen var spelad. Dijan Vukojevic reducerade för gästerna, men sena mål av Aliyu Yakubu och Albin Linnér säkrade en imponerande seger för hemmalaget.