J-Södra kvitterade sent mot tätjagande Halmstad

Halmstad får fortsätta att jaga direktplatserna till Allsvenskan. På Stadsparksvallen såg Hallandslaget länge ut att gå mot segern men med under kvarten kvar kvitterade J-Södras Amir Al Ammari till 1-1, som också blev slutresultatet. I övriga matcher vann GAIS mot Norrby medan Brage, och hattrickskytten Simon Alexandersson, vann mot Värnamo.

På ett soldränkt Stadsparksvallen i Jönköping inleddes omgång 15 av Superettan och gästande Halmstad jagade en topp 2-placering i tabellen. Men så blev det inte, trots att det länge såg lovande ut.

I den första halvleken tog Halmstad ledningen efter att en boll från vänster spelats in i straffområdet och en framstormande Kinoshita enkelt kunnat sätta dit 1-0. I det läget var HBK uppe på direktplats till Allsvenskan.

Den andra halvleken dominerades av hemmalaget Jönköpings Södra som jagade en kvittering. Med under kvarten kvar kom den, och det tack vare ett fint anfall. Efter en upprullning runt straffområdet letade bollen sig fram till Amir Al-Ammari som dunkade dit 1-1. Hans andra mål för säsongen.

I de två andra 16-matcherna blev det målrikt. På Finnvedsvallen hämtade Värnamo upp underläge 0-2 till 2-2 mot Brage, men dalalaget fick sista ordet då Simon Alexandersson fullgjorde sitt hattrick med ett 2-3-mål på tilläggstid.

På Gamla Ullevi i Göteborg vann GAIS sin match mot västkonkurrenten Norrby med 4-1 efter bland annat två mål av Andreas Östling.