Nyheter

Chevron
Ivo Pekalski tillbaka i Halmstad BK

Ivo Pekalski tillbaka i Halmstad BK

Efter en kortare sejour i England återvänder Ivo Pekalski till svensk fotboll och Halmstad BK. Han har skrivit på ett lånekontrakt som sträcker sig november ut.

Det har inte ens gått ett år sedan Ivo Pekalski lämnade den svenska västkusten för den engelska universitetsstaden Oxford för att pröva lyckan i den engelska tredjedivisionen. Nu är han tillbaka i Halmstad igen.

– Äventyret i England var inte som jag önskade eller förväntade mig, det blev något helt annat. När jag inte får spela fotboll är det inte så roligt, men jag känner själv att jag har hanterat situationen som jag hamnade i på bästa möjliga sätt. Men nu ser jag fram emot att få komma igång, säger Ivo Pekalski till klubbens hemsida.

Han skadade korsbandet redan på första träningen i England med en lång rehabiliteringsperiod som följd. Men sedan april är han spelklar och helt klart spelsugen.

– Det känns väldigt bra, jag är glad att vara här och sugen på att komma igång direkt, säger Pekalski.

Under skadeperioden har han tillbringat mycket tid i Halmstad och försökt stärka upp skadan tillsammans med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui. Därför var valet av klubb naturligt.

– I och med skadan och att jag har haft rehab en längre tid här har jag lärt känna grabbarna och har en ganska bra bild av både de nya och gamla spelarna.

Igor Krulj, klubbens tränare, är glad för lånet.

– Han kommer bidra med ett lugn och han är en väldigt trygg person. I och med att vi har 15 matcher framför oss under en hektisk period kan han bidra med erfarenhet och trygghet eftersom han har varit i dessa situationer tidigare. Han kan även vara en stöttepelare för de yngre spelarna som inte varit i hetluften tidigare, säger Krulj till Halmstad BK:s hemsida.

Nyheter