Islossning för ÖIS borta mot Brage

Örgryte IS lyfter från sistaplatsen i Superettan efter en stark 3–1-seger borta mot IK Brage. Samtidigt betyder Landskronas bortaseger mot Vasalunds IF att BoIS går på uppehåll som serieledare.

IK Brage – Örgryte IS: 1–3
Sistaplacerade Örgryte tog tre tunga poäng borta mot 15:e-placerade Brage under lördagen, och de båda klubbarna bytte därmed position i tabellen. Ajdin Zeljkovic visade sin målfarlighet och individuella skivcklighet då han ordnade 1–0 i den 15:e minuten på egen hand, och sedan sprang in med 2–0 i friläge fyra minuter senare. Herman Sjögrell skruvade in 3–0 på frispark i den 34:e minuten och även om Leonard Pllana reducerade på straff för hemmalaget i den andra halvleken kunde ÖIS kontrollera hem en efterlängtad trepoängare.

Östers IF – AFC Eskilstuna: 2–0
Efter fyra raka matcher utan seger, och tre raka utan något gjort mål, gladde Nicolas Mortensen hemmapubliken på Visma Arena då han nickade in 1–0 mot AFC på en frispark i den 18:e minuten. I den andra halvleken krutade sedan Mattias Pavic in 2–0 från distans, ett underläge som gästerna inte kunde rå på.

Norrby IF – IFK Värnamo: 2–0
Norrby stod för en komplett insats hemma mot IFK Värnamo då man tidigt stack upp med ett 1–0-mål genom Rasmus Örqvist. Bubacarr Jobe nickade in 2–0 på hörna i den 21:a minuten och ju längre matchen led desto mer boll tilläts sedan gästande Värnamo att ha. Norrby visade då upp ett disciplinerat och ogenomträngligt försvarsspel, vilket bäddade för en stark trepoängare i toppmötet.

Vasalunds IF – Landskrona BoIS: 0–3
Nykomlingen Landskrona går på uppehåll som serieledare. Det står klart efter att laget lyckades besegra Vasalund på bortaplan med 3–0 under lördagen. Filip Ottosson slog in 1–0 för BoIS på straff i den första halvleken, och efter pausvilan kunde Viktor Wihlstrand göra både 2–0 och 3–0 med skallen efter en vänster- och en högerhörna.

Jönköpings Södra – GAIS: 1–0
J-Södra gasar in i uppehållet. Fjärde segern på de fem senaste matcherna kom hemma mot GAIS. Hemmalaget hade det mesta av spelet i den första halvleken, men gästerna grämde sig efter att man träffat ribban två gånger på en dubbelchans i slutet av första halvlek. När Adrian Edqvist nickade in 1–0 på en retur efter en kontring var Södra-ledningen dock ett faktum, och Jönköping-publiken kunde fira en ny seger i sommarsolen.