Intensivt möte slutade oavgjort i Landskrona

GAIS tillbaka på vinnarspåret, kryss på Landskrona IP, en hattrick-hjälte i Eskilstuna och Akropolis IF:s första seger för säsongen. Det bjöds på en händelserik lördag i Superettan.

Landskrona BoIS – Örgryte IS 1–1
En fartfylld första halvlek bjöd på dubbla baljor. Det första kom för hemmalaget efter att Melker Heier bjudit på en fantastisk tvåfotare innan han serverade Filip Olsson. Olsson rullade in ledningsmålet och firade i solen i Landskrona. Ledningen stod sig dock inte särskilt länge.

För bara ett par minuter senare trollade nämligen Ailton Almeida på vänsterkanten, tog sig in i straffområdet och spelade in bollen till Daniel Paulson som rakade in kvitteringen för göteborgarna.

Om den första halvleken var intensiv och bjöd på fin fotboll blev den andra en mer irriterad historia. Närkamperna blev tuffare och efter en eftersläng blev hemmalagets Robin Eliasson Hofso utvisad. En ledare i BoIS visades upp på läktaren ett par minuter senare. Gästerna pressade på, men resultatet stod sig och lagen delar på poängen.

AFC Eskilstuna – Trelleborgs FF 3–2
Gästerna började starkast på Tunavallen och Deniz Kozica satte ledningsmålet mot sin gamla klubb redan efter sex minuter. Men efter det var det Alexander Ahl Holmström-show resten av den första halvleken. Först kvitterade han efter 14 minuter. Sex minuter senare stötte han in York Rafaels stenhårda passning i nät. Och på tilläggstid nickade han in sitt tredje mål för eftermiddagen.

Fredrik Liverstam reducerade visserligen med tolv minuter till full tid, men hemmalaget höll undan och plockade alla tre pinnar.

Akropolis IF – Falkenbergs FF 1–0
I bottenmötet på Grimsta IP kom till slut Akropolis första seger för säsongen. Segermålet dröjde till den 73:e minuten och det var 17-årige Kewin Ohlsson Lewis som höll sig framme och styrde bollen i nät.

Norrby IF – GAIS 0-2
GAIS August Wängberg bjöd på ett otroligt fint ledningsmål i den första halvleken. Han väggspelade med lagkamrat och tog sig förbi på högerkanten innan han borrade upp bollen i det bortre krysset.

I starten av den andra halvleken styrde Daniel Sterner in 2-0 till gästerna efter en hörna. GAIS kontrollerade resten av matchen och fick, efter tre raka förluster, fira tre poäng.