Nyheter

Chevron
Ingelsten lämnar GAIS

Ingelsten lämnar GAIS

Efter tre år i olika ledarroller lämnar Patrik Ingelsten GAIS.

Inför säsongen 2017 tog Patrik Ingelsten över i GAIS som sportchef. Samtidigt arbetade han som assisterande tränare bakom Benjamin Westman. Under slutet på vårsäsongen fick han dessutom hoppa in som huvudtränare.

Under de två senaste säsongerna har han varit assisterande bakom Bosko Orovic, men när Orovic lämnade sommaren 2019 hoppade Ingelsten på nytt in som huvudtränare.

I olika konstellationer var Ingelsten med och bidrog till att GAIS vände sin negativa trend och till slut kunde säkra kontraktet i Superettan.

När klubben nu gjort klart med Stefan Jacobsson som ny huvudansvarig väljer man att gå skilda vägar med Ingelsten.

– Det känns tråkigt att lämna GAIS men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kollegor som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för GAIS och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben, säger Patrik Ingelsten till GAIS hemsida

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS, tackar av Ingelsten.

– Patrik har under sin tid i GAIS gjort ett jättebra jobb och alltid ställt upp för klubben på bästa sätt. Vid flera tillfällen har han fått rycka in och ta på sig nya arbetsuppgifter och alltid gjort det med stor energi och en positiv inställning, trots att omständigheterna inte alltid varit de bästa. Vi vet också att hans ledarskap under hösten har bidragit till att vi till slut säkrade kontraktet inför kommande säsong och att spelarna har varit mer än nöjda med hans och ledarstabens arbete, säger Jonas Östergaard.

FOTO: Bildbyrån