Nyheter

Chevron
Inför Hallandsderbyt: ”Kommer vara heta känslor”

Inför Hallandsderbyt: ”Kommer vara heta känslor”

Det är rivalmöte på menyn när den 19:e omgången av Superettan sparkar igång under fredagskvällen. I den match som i Halland kallas för ”El Custico” står inte bara en derbyseger på spel – utan även viktiga poäng i toppen.
– Det gäller att visa vilka som är bäst i Halland. Vi ska göra allt och visa att vi är det bästa laget. Det kommer att vara heta känslor, säger Falkenbergsanfallaren Erik Pärsson till FFF:s hemsida inför mötet mot Halmstads BK.

Falkenberg ligger i skrivande stund på uppflyttningsplats till Allsvenskan men åkte på en sen förlust borta mot IK Frej senast. Halmstads BK förlorade även de via ett sent mål i förra omgången och ligger nu fyra i tabellen, med häng på både kval- och uppflyttning.

I derbymatcherna mellan Falkenberg och Halmstad på 2000-talet har Falkenberg aldrig förlorat, något som ger fredagens hemmalag gott självförtroende.

– Det brukar gå bra för oss i derbyn och vi brukar få bra stöd av publiken. Vi ser fram emot en tempostark match och en bättre inramning än den i Täby senast, säger tränaren Hasse Eklund till Falkenbergs hemsida.

Vårens derbymatch på Örjans Vall slutade 1-1 efter en match med många målchanser. I fredagens möte lär både Hasse Eklund i Falkenberg och hans tränarkollega Igor Krulj hoppas på bättre effektivitet och tre poäng.

Kruljs närvaro på Falkenbergs IP är dock osäker. HBK-tränaren fick nämligen en son i veckan. Enligt Halmstads hemsida lär övriga tränarteamet leda laget under matchen.

Utöver Hallandsderbyt spelas även ett Skånederby i Superettan i helgen. Det avgörs på Olympia på söndag då Helsingborgs IF och Landskrona BoIS möts.

Läs mer om Hallandsderbyt på Falkenbergs hemsida (länk).